Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

20-03-2022

sterk spelend Koedijk laat progressie zien (maar kan niet stunten)

Sec naar de uitslag kijkend,  24-13 verliezen,  kun je het idee krijgen dat we overlast zijn vandaag. Terwijl als je kijkt naar het vertoonde spel en de scoreverloop je ziet dat het echt wel leuke pot was!

De tegenstander,  Hollandia T C1 heeft nog niets (!!) verloren deze competitie,  waar wij beetje in de middenmoot bungelen.  Op papier dus een heul heul sterke tegenstander waarbij er eigenlijk geen rekening met een stunt mag worden gehouden. 

Maar als je dan ziet dat we in de eerste helft,  met een puik keepende Ynke, lange tijd 1 puntje achter staan (rust 13-7) en dat we in de tweede helft, met een uitstekende Marieke op de goal,  gewoon inlopen op de opponent (15-11 met nog 10 minuten te spelen), dan is er natuurlijk fantastisch gespeeld.  

Conditioneel kwamen we duidelijk te kort,  wat vervolgens slordigheden in het overspelen als gevolg heeft.  Plus ademnood om telkens bij snelle tegenaanvallen terug te rennen. Klopt,  dan duwt Hollandia T  door en loopt op het einde uit.  

Maar vergeet niet; ze hebben alles gewonnen,  he.... is niet zomaar een ploegje.... bovendien,  over twee weken komen ze bij ons op bezoek.  Revanche ligt op de loer 😉😃

Dus,  tevreden coach die zag hoe.....
- Lyan bleef draven,  jagen,  flexibel inzetbaar was, koppie koel hield
- Amy lekker fanatiek de fysieke confrontatie aanging en tweemaal sterk/hard/overtuigend de bal het net in joeg
- Bloem die zich,  toch misschien wat roestig had kunnen zijn in het veld-spel, zich meer dan kranig verweerde
- Amber met haar kwetsuur zo'n dreiging had (aanvallend maar zich in de verdediging zo geweldig groot wist te maken)
- Eva die de troepen weer opzweepte, rugdekking gaf,  tegenstanders vergrendelde en een fijn goaltje mee pikte
- Zoey die bleef kijken, actief verdedigde en aanvallend zich niet te veel aantrok van hunnie
- Ynke die,  naast prima keepte, in de tweede helft zo bloedirritant was voor tegenstander met haar breaks/draven/storen/explosiviteit 
- Marieke die in de eerste helft van die snoeiharde en goedgeplaatste ballen in huis had (en de goal in het tweede deel overtuigend verdedigde)
- Isa.... ja, wat moet je over haar zeggen.... zij kan alles! Spijkerhard verdedigen om vervolgens lichtvoetig langs haar directe tegenstander dansen. Genieten dat!

Grootste winstpunt zat er in dat er nul (0!) bij voorbaat kansloze balletjes op doel zijn gegooid.  Meer nog,  het stukken beter door willen duwen in de aanval: niet elke keer als je wordt aangepakt terugdeinzen,  maar vóórwaarts willen gaan.  Dát is het spel waar we naartoe moeten en kunnen!

Al met al een fijne pot gezien en gecoacht. Meiden,  bedankt weer!

Marijn
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!