03-10-2021

reuzendoder Koedijk pakt volle buit tegen (voormalig) nummer één

Waar wij vorige week met gedegen spel CSV op een gelijkspel wisten te houden,  stond vandaag de wedstrijd tegen het ongeslagen Graftdijk op het program.

Voorafgaand aan de wedstrijd bespeurden wij al soort van arrogantie bij hen. Of nee, gemakzucht/zelfverzekerdheid/onderschatting bij hen. Alle 5 eerdere wedstrijden waren door hen gewonnen en ze hadden een doelsaldo van +74 (106 voor, 32 tegen). Gemiddeld wonnen ze met 21-6.. iets dat ze vandaag weer verwachten. Kwamen zij even van een koude kermis thuis....

Lees vooral verder!

Het weer was wel een dingetje vandaag: veel regen voorspeld en dus een nat veld met ditto bal. Dat komt de nauwkeurigheid natuurlijk  nooit ten goede.  Gelukkig viel de neerslag tijdens de pot reuze mee en bleek Graftdijk beduidend meer moeite te hebben om de bal te controleren.

We stonden goed.  Verdedigend zat het potdicht: er werd sterk rugdekking gegeven, Ynke stond gruwelijk goed te storen, er werd onderling gecommuniceerd wie-wie zou nemen. Tel daarbij een uitstekend keepende Bloem bij op en je snapt dat wij in de eerste helft maar twee tegendoelpunten kregen.

Ook aanvallend stond het puik. Hoeken diep, niet dat knullige op een kluitje staan, opbouwers die van afstand in konden starten. Uiteraard is Graftdijk niet een ploeg die door mazzel mooie resultaten heeft neergezet.  Ook zij stapten goed uit, waren fel op de bal en hadden een prima keeper.

Alleen,  wij waren beter; 6-2 met de rust.

Eigenijk was er op geen enkel punt een nuttige opmerking te maken door de coaches (Yolande, dank!), dus ook op deze plek snel door naar de tweede helft.

Koedijk bleef soeverein overeind tegen het gebeuk van Graftdijk.  Want fysiek was het bij vlagen! Dat gezegd hebbende,  ook wij kunnen (fair maar) hard spelen.  Het is een contactsport en als je uitdeelt moet je ook kunnen incasseren.  Iets dat voor beide partijen gold en aldus vond ik dat de scheidsrechters prima en consequent hebben gefloten.

Aanvallend werd er weer zeer goed gelopen, gewisseld, gevaar gesticht voor de goal van Graftdijk. Een passend antwoord was er niet op het gedegen en verzorgde spel van onze meiden.

Eindstand 9-3 voor ons!

Zonde dat we onnodig hebben verloren van HCV, anders hadden we nog kampioen kunnen worden.  Maar met een eenvoudige (hoogmoed komt hier níet voor de val....) laatste wedstrijd tegen Lacom in het verschiet, kunnen we de tweede plek (achter CSV) eigenijk niet meer missen.  Super!

Rik en Cees, bedankt voor de limo en (poging-tot-maar-alleen-op-papier) koffie.  Marco, bedankt voor het veelvuldig halen van over het hek belandde ballen. Overige ouders en sympathisanten;  enorm bedankt weer voor het aanschouwen van wederom een geweldige wedstrijd!

Marijn en Yolande

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!