Pilot JO13 t/m JO19

KNVB komt komend seizoen met pilot competitie O13 t/m O19

Eén van de belangrijkste wijzigingen voor het nieuwe seizoen is dat in de districten West1, West2 en Zuid1/2 er in de competities O13 t/m O19 B-categorie een pilot wordt georganiseerd. De afgelopen seizoenen speelden de juniorenteams in de leeftijd van O13 t/m O19 in twee even lange reeksen; de zogenoemde najaars- en voorjaarsreeksen. Hierin troffen de teams elkaar éénmaal. Komend seizoen worden in genoemde districtscompetities een aantal varianten getest waarbij het doel is om kleinere poules te kunnen maken. Met kleinere poules en competities zullen er sneller gelijkwaardige wedstrijden gespeeld worden (wat goed is voor de ontwikkeling van jeugdspelers) en daarnaast worden de reisafstanden aanzienlijk teruggebracht. De pilot varianten zijn:

JO13 – JO15: (3 fasen)

Komend seizoen bestaat de competitie bij de JO13 t/m JO15 uit 3 fasen.
De eerste fase bestaat uit 7 wedstrijden. Deze staat tegelijkertijd in het teken van de bekercompetitie *.
Na deze eerste fase volgt de 2e fase die ook bestaat uit 7 wedstrijden. De laatste competitiefase wordt gespeeld in het
voorjaar van 2022 en bevat 11 wedstrijden. Hierin treft een team iedere tegenstander eenmaal.
Na fase 1 en 2 wordt een herindeling toegepast op basis van de resultaten in de betreffende beker-/competitiefase.

JO16 – JO19: (2 fasen)

Het aanbod bij de JO16 t/m JO19 bestaat uit 2 fasen.
Na deze fase wordt een herindeling toegepast op basis van de behaalde resultaten en volgt één competitiefase. In
deze fase speelt ieder team 18 wedstrijden waarbij een team elke tegenstander tweemaal treft (thuis- en uitwedstrijd).

* Teams plaatsen zich voor de volgende ronde van de bekercompetitie op basis van de resultaten in de bekerfase

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!