Toegang sportcomplex

Alkmaar, 15 oktober 2020

Beste leden en gasten van SV Koedijk,

Waar we voor vreesden is toch gebeurd, Corona krijgt meer vat op ons land en de sportbeleving. Per 13 oktober heeft de regering nieuwe maatregelen aangekondigd en die raken ook SV Koedijk.

De impact is fors, de competitie is stilgelegd en wedstrijden in teamverband zijn verboden. Hieronder volgen zo kort & bondig mogelijk de maatregelen die per direct voor leden, gasten en het gehele complex aan de Saskerstraat van toepassing zijn.

De maatregelen zijn van toepassing voor ALLE teams.

• Jeugd tot 18 jaar mag nog trainen in teamverband.
  • Voor de kleinsten is het brengen en halen aan de poort.
  • Er geldt voor deze leeftijden geen 1,5 meter afstand tijdens de trainingen.

• Boven de 18 jaar mag er in groepjes van 4 worden getraind.
  • Maximaal 2 groepjes van 4 tegelijkertijd op het veld. (geen overige groepjes langs de lijn)
  • Altijd een minimum afstand van 1,5 meter onderling.
  • Geen duels, oefenpotjes of anderszins.
  • Houd je je niet aan deze regels dan word trainingen voor dat betreffende team ingetrokken.
  • De trainingen vinden per team alleen plaats in het tijdvak wat voor dat team is toegekend. Het team regelt zelf onderling de maximale aanwezigheid van spelers. (16 spelers in een team betekent nu dus 2 groepjes van 4 voor een half uur als de trainingsduur oorspronkelijk 1 uur bedroeg).

• Voor alle leeftijden zijn er geen officiële wedstrijden meer. De competitie ligt stil.
  • Voor jeugd tot 18 jaar zijn onderlinge oefenwedstrijden toegestaan. (alleen voor eigen teams, geen teams van andere verenigingen).
  • Boven de 18 jaar zijn oefenwedstrijden niet toegestaan.

• Voor alle activiteiten geldt dat aanwezige staf of begeleiding tot een minimum wordt beperkt.
  • Activiteiten die niet bijdragen aan de sportbeleving worden tot een minimum beperkt.
  • Er zijn geen uitzonderingen t.a.v. selectieteams.
  • Noodzakelijke lichaamsverzorging (fysio) wordt tot een minimum beperkt.
  • De kantine is gesloten.
  • Kleedkamers zijn gesloten.
  • De toiletten kunnen worden gebruikt.
  • Het wedstrijdsecretariaat en overige ruimten zijn alleen bestemd voor bestuur, staf en personen met een toegewezen taak. (geen spelers en/of gasten).
  • Gasten zijn helaas niet meer toegestaan op het terrein.
  • Word je aangesproken op een afwijking dan werk je daaraan mee.
  • Houd jij of je team zich niet aan de regels dan kan jou of het team de activiteiten worden ontzegd.
  • Besturen houden zich de mogelijkheid voor om per situatie passende maatregelen in te voeren of toe te passen voor betrokkenen die intentioneel (met opzet) zich niet aan de maatregelen houden.

Het bestuur ervaart een wrang gevoel dat we zo scherp de maatregelen met jullie moeten delen maar we passen ons aan. We hopen dat je met ons mee doet.

Samen krijgen we corona onder controle!

Heb je al gedacht aan trainen met kleine groepjes in de natuur met gepaste afstand? Wie is het snelste boven op de klimduin? Hardlopen met z’n vieren, bootcamp oefeningen met z’n vieren, fitness in de buiten lucht. Daag een ander groepje van 4 uit je team uit voor een duurloop-prestatie of een korte afstand training.

Wees creatief, hou het veilig, gedraag je verantwoord en overleg binnen je team en met je trainer en/of begeleider.

Zoek kansen om te sporten maar pak nu de kans om Corona er onder te krijgen. Daarvoor staan we allemaal aan de lat. Samen een uitdaging beetpakken is typisch SV Koedijk en we kunnen dat!

Doen we het nu goed, dan blijven we allemaal sporten.

Namens de besturen van SV Koedijk.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!