Procedure rode kaarten

Alkmaar, 30 augustus 2013

Geachte leiders/aanvoerders,

Graag willen wij uw aandacht vestigen op het volgende:
om meer duidelijkheid te scheppen bij onderstaande onderwerpen is een uitleg hiervan op papier gezet.

Procedure bij het staken van een wedstrijd/rode kaarten.
Wanneer een (uit)wedstrijd officieel door de scheidsrechter wordt gestaakt dient hiervan dezelfde dag nog melding te worden gemaakt bij onze wedstrijdsecretaris. In dit geval dient een door de wedstrijdsecretaris verstrekt formulier te worden ingevuld waarop de aanvoerder het voorval omschrijft. Dit formulier heeft de KNVB nodig om tot een uitspraak te komen.

Administratiekosten en boetes
Voor rode kaarten berekent de KNVB administratiekosten aan sv Koedijk. Deze kosten worden in zijn geheel verhaald op de betreffende speler. Wanneer boetes door de Tuchtcommissie van de KNVB worden berekend omdat een team niet is opgekomen of omdat de wedstrijd is gestaakt, wordt de boete door sv Koedijk verhaald op het gehele team. Wanneer een speler de administratiekosten niet voldoet zal hij/zij op termijn het recht op spelen worden ontzegd.

Met dank voor uw aandacht,

Namens het voetbalbestuur van SV Koedijk.